Hopp til hovedinnhold

Asker Kammerkonserter 10 år: Barnas dag – familiekonserter

Sted: Venskaben
Pris: fra 0
Kjøp billett

«Oksen Ferdinand» og «Peter og Ulven» – to musikalske eventyr med fiolinist og forteller Christian Stejskal. Historien om Oksen Ferdinand ble skrevet av Munro Leaf med musikk av Alan Ridout, mens Peter og Ulven er av Sergej Prokofieff.

Oksen Ferdinand handler om den lille kalven Ferdinand som helst vil sitte i skyggen av et tre og lukte på blomstene mens de andre kalvene sloss og stanger hverandre med hornene sine og drømmer om å bli utvalgt til å kjempe på tyrefekterarenaen i Madrid. Fortellingen er skrevet av den Spanske forfatteren Munro Leaf under den spanske borgerkrigen på 1930-tallet, og har et sterkt pasifistisk budskap. Den vil være med på å lære barna et verdifullt budskap i tillegg til å gi musikk, glede og underholdning.

Peter og Ulven skildrer en magisk verden hvor barn finner mot til å trosse sin frykt for det skumle og ukjente. Historien er mystisk, spennende og humoristisk. Peter er en liten gutt som bor sammen med sin bestefar ved en eng i nærheten av skogen. Peter får ikke lov til å gå utenfor gjerdet, fordi en ulv lurer i buskene. En vårdag er Peter ute sammen med vennene sine: en fugl, en katt og en morsom, vimsete liten and. Peter trosser bestefarens advarsler, kommer seg utenfor gjerdet, og dagen forvandler seg til et spennende og morsomt eventyr når ulven plutselig dukker opp – og etter hvert jegere som er ute etter ulven.

---

Den norsk/østerrikske fiolinisten Christian Stejskal er utdannet ved musikkhøgskolene i Oslo, Hannover og Bern. Han har jobbet som fiolinist i flere norske symfoniorkestre, og i Kairo Operaorkester i 2010–2013. I 2013–14 reiste han til Gaza hvor han spilte «Oksen Ferdinand» for palestinske barn i samtlige 185 FN-skoler. Han har også de senere årene turnert i Norge, Danmark, Sverige og Tyskland med sin egen forestilling «Markusevangeliet».

For voksne, og barn i alderen 5–12 år.


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere