Hopp til hovedinnhold

Asker Kammerkonserter 10 år: Festkonsert & kammerjazz

Sted: Venskaben
Pris: fra 0
Kjøp billett

Asker Kammerkonserter feirer sitt 10-årsjubileum med to konserter lørdag 9. mars: En festkonsert med Lise Strandli Pedersen på fiolin og Charles Mignot på klaver. Deretter blir det kammermusikalsk jazz med S-E-A Trio.

Kl. 18.00: Festkonsert

Det historiske Asker-temaet har vært på programmet flere ganger på Asker Kammerkonserter, og det er blitt fremført både kjent og ukjent musikk med tilknytning til Asker. Temaet på festkonserten vil også ha et lokalhistorisk preg med sonater av Richard Stöhr og Øistein Sommerfeldt.

Lise Strandli Pedersen er kunstnerisk og administrativ leder for Asker Kammerkonserter, en konsertserie hun startet i 2014. Hun har de siste 25 årene vært en ressurs i musikklivet i Asker som utøver, konsertarrangør og lektor ved Asker kulturskole. Før hun kom til Asker var hun i 19 år fast fiolinist i Oslo-filharmonien, etter utdanning som fiolinist i Oslo og Bern i Sveits. I 2010 ga hun ut cd-en «Norwegian Music for Solo Violin», med musikk av komponister med tilknytning til Asker. I senere år har hun forsket på musikklivet i Asker i eldre tider, noe som i 2022 resulterte boka «Fra musikklivet i Asker 1890-1930».

Den franske pianisten Charles Mignot har sin utdannelse fra Paris, Brüssel og Berlin. Han har arbeidet som frilans pianist og klaverlærer i Brüssel og Berlin i mange år før han kom til Norge. Han er aktiv som solist og kammermusiker i Norge og utlandet, og underviser ved kulturskolene i Asker og Bærum. Han var en av initiativtakerne til Asker Kammerkonserters Rachmaninoff-konsert på Venskaben i 2023, da han fremførte begge Rachmaninoffs store suiter for to klaverer sammen med Teemu Ikonen.

Kl. 19.30: Kammermusikalsk jazz med S-E-A Trio

S-E-A er en pianotrio som består av Bjørn Skjelbred (piano/komposisjon), Terje Engen (trommer) og Tine Asmundsen (kontrabass). Trioen spiller hovedsakelig Skjelbreds originalkomposisjoner, som beveger seg i et skiftende musikalsk landskap, både komponert og improvisert. Skjelbreds låter har ofte et lyrisk preg, og drar veksler på alt fra tradisjonell jazz, pop og klassisk musikk, med en sterk melodisk åre.

Bjørn Skjelbred er mest kjent for sitt virke som samtidskomponist, men har lang fartstid som rytmisk utøver, blant annet fra Jens Wendelboes Big Crazy Energy Band og sin egen kvartett Urban Visions. Terje Engen og Tine Asmundsen har begge har lang fartstid som utøvende musikere innen flere sjangere, men spesielt innen jazzen. S-E-A var i Musikkloftet studio i 2022, og har sluppet fire låter digitalt.

Billetter gjelder til begge konsertene.


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere