Hopp til hovedinnhold

Askeraden: «Isbjørnen og jeg» / «Alt kvinner tilgir»

Andre forestillinger:

Sted: Venskaben
Pris: fra 155,00
Kjøp billett

I år presenterer Askeraden to enaktere, så dette blir en skikkelig helaften du ikke vil gå glipp av!

«Isbjørnen og jeg» er et absurd, morsomt og klaustrofobisk stykke om frykt, skyld og avhengighet. Det som skulle bli en fin kveld for Mo, Agnes og Ulrik tar en uventet vending når en isbjørn dukker opp i leiligheten til Mo. Hvordan skal han få den ut igjen? Er det i det hele tatt mulig? Avhengigheten mellom offer og undertrykker, den frihetsberøvende avhengigheten av trygghet, og avhengigheten av egen svakhet; alt skaper hindre det kan være umulig å komme over.

I «Alt kvinner tilgir» blir vi kjent med den middelaldrende forfatteren Anton som gjør et forsøk på å skrive et nytt mesterverk som kan gi sårt tiltrengt suksess. Underveis i forsøket på å skrive og forføre nye erobringer, trer de tre eks-hustruene frem i erindringen hans. Langsomt får vi vite hvorfor det ene forholdet etter det andre skar seg. Handlingen veksler mellom nåtid og fortid, og universelle og relasjonelle problemstillinger åpenbarer seg.

Begge stykkene er beregnet for voksne, og selv om de er veldig ulike, har de noen fellesnevnere. Både skyld, frykt, trygghetsbehov og avhengighet er temaer som behandles, og vil nok gi klangbunn hos de fleste av oss. I tillegg tror vi at du også skal få trimmet lattermusklene litt innimellom.

Vi gleder oss til at publikum skal få oppleve Askeraden i vår!

Medvirkende:
Bearbeidelse og regi: May-Britt Gjellestad og Ine Brandsarbakken Johansen.
Lyd/lys: Erik Borchsenius
Skuespillere: Anne Løtveit, Marianne Von Krogh, Marte Jensen, Turid Snuggerud, Irene Johnsen, Ani-Britt Lundqvist Hansen, Anita Marie De Caspary, Henrik Melvin Rusthen, Kristin Hagen, Elisabeth Rasch, Linde Thalerud, Agnes Jansen, Magnar Skramstad.

Støttes av Asker kommune og Viken Teaterråd.Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere