Hopp til hovedinnhold

Espen Rud – 75 år

Sted: Multisalen
Pris: fra 275,00
Kjøp billett
Utsolgt

Askers ferske kulturprisvinner, trommeguru og jazznestor Espen Rud fyller 75 år 29. januar, og i den forbindelse inviteres det til jubileumskonsert og feiring i Asker kulturhus 4. februar!

Espen Rud var sentral i gullalderen i norsk jazz på 60- og 70-tallet, i legendariske og nyskapende band som Min Bul, Svein Finnerud trio, Moose Loose og Radka Toneff kvintett, og i en rekke andre ulike konstellasjoner med «alle» her hjemme. Han har også spilt med internasjonale storheter som Chet Baker, Mal Waldron og Lee Konitz.

Ikke minst har han også vært en av musikkens fremste ambassadører i flere tiår her til lands, ved å bringe den ut til de minste gjennom tusener (!) av skolekonserter.

Denne kvelden vies hovedsakelig Espen Rud’s Small Fish Sextet. Låtmaterialet til sekstetten er musikk fra Ruds innspillinger «Rudlende» (Spellemannpris i 1998), «Dobbeldans», «Løvsamleren» og «Carla. The Fish». Forvent svingende, sjelfull, groovy og melodisk musikk fra det aller ypperste selskap av norske jazzmusikere. 

Small Fish Sextet består av:
 Espen Rud – trommer og komposisjoner
John Pål Inderberg – sopran- og barytonsax
Erlend Vangen Kongtorp – alt- og tenornsax
Rob Waring – vibrafon
Anders Aarum – flygel
Edvard Askeland – kontrabass


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere