Hopp til hovedinnhold
Status arrangementer

Goldbergvariasjonene med Christian Ihle Hadland

Sted: Venskaben
Pris: fra 350,00
Kjøp billett

Goldbergvariasjonene er kjent som 1700-tallets største soloverk for piano – og kanskje noe av det mest unike som er blitt skrevet gjennom hele musikkhistorien.

Johann Sebastian Bach utforsker her en rekke ulike stiler og former og komponerer på sitt geniale vis et helhetlig verk som knapt kan måles med noe annet. Paradoksalt nok var verket nær ved å bli glemt utover på 1800-tallet, til tross for at komponister som Beethoven og Brahms lot seg inspirere av Goldbergvariasjonene da de selv skrev sine store variasjonsverk. Først på midten av 50-tallet, da Glenn Gould grep fatt i verket og spilte det inn, fikk verket sin fortjente renessanse. Goulds innspilling skulle bli et av de mest solgte klassiske albumene gjennom tidene.

Christian Ihle Hadland har etablert seg i det europeiske tetsjiktet som soloartist og kammermusiker. Etter debuten med Kringkastingsorkestret i en alder av 15 år har han opptrådt med alle de store symfoniorkestrene i Skandinavia, samt alle BBCs symfoniorkestre. Hadland er også en ettertraktet kammermusiker og er kunstnerisk leder for Stavanger kammermusikkfestival. Hadlands konserter og CD-innspillinger har fått ovasjoner av publikum så vel som av kritikere, som også fremhever Hadlands store variasjon i klangbehandling, subtile frasering og syngende tone.


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere