Hopp til hovedinnhold

Helge Jordal & Gjertruds Sigøynerorkester:«Fra tårer til glede»

Sted: Multisalen
Pris: fra 0
Kjøp billett

Helge Jordal er en av Norges mest profilerte og særegne skuespillere, men også en utmerket vokalist med stor uttrykkskraft. I denne konsertforestillingen fremfører han og fantastiske Gjertruds Sigøynerorkester dikt, fortellinger, sanger og musikk fra sigøyner og taterkulturen. De vever det sammen til en forestilling, og Jordal formidler på medrivende vis, med fintfølelse, autoritet og kraft.

De senere årenes økende tilstrømming av fattige rom, både til Norge og andre EU-land, har aktualisert og synliggjort det stigma sigøynere og rom er utsatt for. Gjertruds Sigøynerorkester og Jordal ønsker å synliggjøre at dette er mennesker som er bærere av usedvanlig rike kulturelle tradisjoner, som store deler av europeisk kulturliv i århundrer har hentet inspirasjon fra.

Hovedvekten er på musikk, sanger, dikt og fortellinger fra sigøyner- og taterkulturen, men ensemblet gjør også noen avstikkere innom andre sjangere – noe som både skaper et spenn i uttrykket og fungerer som et «apropos» til forestillingens tema.


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere