Hopp til hovedinnhold
Velkommen tilbake!

Hjorth–Øverli–Meyer–Leite: Bertolt Brecht – en kynisk menneskevenn

Sted: Multisalen
Pris: fra 270,00
Kjøp billett

Vigdis Hjorth forteller om og framfører Bertolt Brecht, og kommenterer Brecht-sangene som Jørn Simen Øverli synger på norsk, og som Ruth Wilhelmine Meyer synger på tysk.

Espen Leite akkompagnerer på akkordeon og alt veves sammen til en forestilling om Bertolt Brecht. Den tyske forfatteren og teatermannen (1898–1956) ville revolusjonere teateret og verden – og greide det første, om ikke det andre. Han har vært en inspirator for mennesker som vil bruke kunsten til å kritisere makta, fra Jens Bjørneboe til Elfriede Jelinek. Brecht har hatt særlig innflytelse som lyriker, på så ulike diktere som Gunnar Ekelöf, Inger Hagerup, Halldis Moren Vesaas, Georg Johannesen og Jon Fosse.

Vigdis Hjorth: poetisk prosa om Bertolt Brecht, hans liv og virke
Jørn Simen Øverli: gjendiktning, sang, gitar
Ruth Wilhelmine Meyer: multivokal
Espen Leite: akkordeon  

Vigdis Hjorth er en av våre beste og mest leste forfattere, som i tillegg til å skrive selv også i stor grad fordyper seg i andre forfatteres diktning. Hun har mottatt en rekke priser og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris 2017 for Arv og miljø.                

Jørn Simen Øverli er en av nestorene i norsk viseverden og har vunnet og blitt nominert til flere spellemannpriser. Han har også mottatt priser for sine gjendiktninger, hatt konserter i de fleste kommuner i landet, alene, i duo, trio og med eget band.

Ruth Wilhelmine Meyer er en sjeldent allsidig stemmekunstner som med sine utrolige seks oktavers omfang lekent beveger seg mellom lydverdener fra folkemusikk til klassisk via eksperimentell musikk. Hun ble tildelt Edvard-prisen i 2019.  

Espen Leite er en av Norges fremste akkordeonister. Han er mye brukt som teatermusiker og komponist og er aktuell med teaterstykket Come back, Liza sammen med Lasse Kolsrud på Det norske Teatret. Espens spill er sjangeroverskridende, kraftfullt og poetisk.  


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere