Hopp til hovedinnhold

Stumfilmkonsert: «Salome» vs. Frvldz // Asker kulturnatt

Sted: Multisalen
Pris: fra 0
Kjøp billett

Under Asker kulturnatt blir det en unik og eksklusiv visning av den klassiske stumfilmen «Salome», med live musikk komponert/improvisert og fremført av Frvldz – artistnavnet til Ingrid Frivold fra Midtbygda og Asker.

«Salome» er en amerikansk stumfilm som feirer 100-årsjubileum i år. Den er regissert av Charles Bryant, basert på skuespillet av Oscar Wilde og har den russisk-amerikanske stjernen Alla Nazimova – som selv var biseksuell – i hovedrollen. Dette er en fascinerende, mørk, minimalistisk og drømmeaktig stumfilm, der Nazimova spiller den narsissistiske borderline-personligheten som krever Johannes Døperens hode på et fat når han motsetter seg hennes begjær …

Ingrid Frivold vokste opp på Midtbygda i Røyken, og trådte sine barnesko i Røyken Skoles Musikkorps. Etter tiden som student ved Trinity College of Music og vernepliktig hornist ved Luftforsvarets Musikkorps har hun jobbet med barneteater, i en årrekke spilt lead-trompet i Frank Znort Quartet og er med i det Spellemann-vinnende bandet Beglomeg. De siste årene har hun hatt fokus på improvisasjon, spesielt under navnet «Frvldz». Som oppvarming til «Salome» har Frivold en turné som starter med en soloopptreden på Hvidstens Salonger, fremføring med et joike-kor på NaM, konsert på Vigelandsmausoleet og Domkirkeruinene i Hamar, der hun komponerer og spiller musikk til forestillingen «Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning».

Arrangementet er gratis (krever fribillett) og del av Skeivt kulturår 2022


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere