Hopp til hovedinnhold
Velkommen til trygge kulturopplevelser!

The Northern Belle

Sted: Multisalen
Pris: fra 125,00
Kjøp billett

«Den kulturelle barnevogna» er en konsertserie for deg som er hjemme med barn på dagtid. Konsertopplevelsen er for de voksne, men er spesielt tilrettelagt med god plass og tilpasset lydnivå. Med lave billettpriser (barn er selvfølgelig gratis) og fantastiske artister byr vi på flotte musikkopplevelser for store og små. Vi har god plass til barnevognparkering. 

The Northern Belle har vært blant pionerene på den mye omtalte nordicana-scenen som stadig vokser seg større og mer profilert i inn- og utland. Bandet ledes av vokalist og låtskriver Stine Andreassen fra Tromsø, og bevæpnet med vakre harmonier, pedal steel, slide gitar, strykekvartett og sist men ikke minst, med hardingfele, har bandet utviklet en særegen form for pop-orientert americana og folk. Tenk syttitalls Fleetwood Mac og Jenny Lewis i countryhumør. 

Bandet satset for fullt i 2018 og de ble betalt med unison hyllest for andrealbumet «Blinding Blue Neon», med terningkast 6 i Aftenposten, Spellemann-nominasjon og opptreden på Spellemann-showet som høydepunkter.  I 2019 reiste Andreassen til Nashville i tre måneder for å skrive oppfølgeren. Den åpne og inkluderende musikkscenen i East-Nashville utløste en kreativ låtskrivingsfase som resulterte i denne sterke låtsamlingen. Antydet av tittelen, er «We Wither, We Bloom» tekstmessig en utforskning av forhold og relasjoner og hvordan de kan blomstre og visne. Avstanden hjemmefra ga nytt perspektiv på vennskap, familie, kjærlighet, tap og ikke minst hjemlengsel, noe som har resultert i bandets mest personlige album til nå.

I kontinuerlig utvikling som band, inspirert av nåtidige artister som Erin Rae, Kacey Musgraves, Phoebe Bridgers og Marit Larsen, såvel som legender som The Beach Boys, The Byrds og Glen Campbell, er resultatet et album som hyller inspirasjonskildene samtidig som det viser genuin originalitet. Det er lyden av The Northern Belle i 2020. 


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere