Hopp til hovedinnhold

«En sand musikalsk kautschukmand»

Sted: Venskaben
Pris: 300,00
Kjøp billett

I 1877 spilte virtuosene Wieniawski og Bottesini tre utsolgte konserter i Oslo til stormende jubel. Kontrabassisten Giovanni Bottesini ble i avisene omtalt som «en sand musikalsk kautschukmand» – en gummimann! 

Han spilte sine kjente variasjonsstykker over temaer fra datidens operahits, samt sin duo for fiolin og kontrabass med datidens store stjerne Henry Wieniawski, som også spilte sine egne komposisjoner, samt sonater av Beethoven og andre bravurstykker. At disse store turnerende musikerne var på turné gjennom Europa i 1877 er godt kjent, men at de også spilte i Oslo, datidens Kristiania, er en godt bevart hemmelighet!

Disse tre konsertene er inspirasjonen til kveldens konsertprogram.

Medvirkende:

Hanna Marie Thiesen, fiolin

Thoralf Strandli Pedersen, kontrabass

Lina Braaten, klaver

---

Hanna Marie Thiesen fra Norheimsund avla i 2022 mastereksamen ved Barratt Due Musikkinstitutt. Bachelorstudiet gjorde hun også ved Barratt Due og ved Royal College of Music i London. Kammermusikk ligger hennes hjerte nær, og hun har opptrådt i ensemble og som solist på Hardanger musikkfest, Oslo kirkemusikkfestival, Festspillene i Bergen, Festspillene i Kristiansund, Ultimafestivalen og med Kringkastingsorkesteret. Hun spiller i flere av de norske symfoniorkestrene og operaorkesteret som vikar. Hun har mottatt flere priser og stipender.

Thoralf Strandli Pedersen oppdaget kontrabassen som 8-åring og er siden blitt en aktiv musiker i Norge, Tyskland og Danmark, hvor han siden 2022 er ansatt i DR Symfoniorkestret. Han avla sommeren 2022 mastereksamen ved Hochschule für Musik «Hanns Eisler» Berlin. I tillegg var det avgjørende for ham å delta på mesterkurs med blant andre Janne Saksala, Matthew McDonald og Dorin Marc. Thoralf har vært engasjert i Den Norske Opera & Ballett og Stavanger Symfoniorkester, og var i 2018–2020 akademist i NDR Radiophilharmonie i Hannover.

Lina Braaten er en etterspurt pianist og arbeider som akkompagnatør og avdelingsleder ved Norges Musikkhøgskole. Hun tok i 2005 diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole etter studier på Griegakademiet i Bergen og Sibeliusakademiet i Helsinki. Hun har vært repetitør ved Wermlandopera i Karlstad, ved KHiO avd. operahøgskolen og ved Barratt Due musikkinstitutt. Som frilanser har hun vært offisiell akkompagnatør ved Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse siden 2009, og har jevnlige engasjement for Oscarsborgoperaen og Opera Østfold.  

Støttet av Norsk kulturfond og Asker kommune.


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere