Hopp til hovedinnhold

Barna i Asker kulturhus – høsten 2022

For en høst for familiene i Asker kulturhus, med teater, konserter, dans, verksteder – og ikke minst Barnas verdensdag.

Tobias og dagen det smalt
Søndag 25. september kl. 13.00

Tobias og dagen det smalt er en forestilling om identitet, dinosaurer og vennskap. Forestillingen tar utgangspunkt i samtaler med barn og voksne om kjønnsidentitet. Gjennom en miks av fantasi og virkelighet utvikler forestillingen kunnskap og innsikt: det er mange måter å være menneske på. «Tobias og dagen det smalt» vant Heddaprisen for beste barneforestilling i 2018.

Anbefalt fra 6 år. Les mer / billetter

The Sverre Sverre Show
Tirsdag 4. oktober kl. 11.00 og 13.00

The Sverre Sverre er musikk for den som vil være med på å synge av og til. Og noen ganger helst bare sitte og høre på. Sangene handler om at det kan være vanskelig å bestemme seg, om å lære svensk, om at mammaer har pappaer – og mange andre ting. 

Anbefalt 5–9 år. Les mer
Billetter i salg fra 19. september

Isbilen
Søndag 9. oktober kl. 13.00

«Isbilen» er en forestilling om å stå opp for det som er riktig selv når det virker umulig. Når det mektige Voksenkontoret For Snakk vil legge ned Isbilen og alt som ikke gir maksimal profitt må Mariama og Mio redde verden! I hvert fall isen før den smelter. Forestilling har musikk av Don Martin. 

Anbefalt fra 5 år. Les mer / billetter

Barnas Verdensdag
Lørdag 15. oktober kl. 12.00–16.00

Lørdag 15. oktober er det klart for Barnas verdensdag igjen – bli med på en dag utenom det vanlige i Asker kulturhus, når dørene åpnes for en fargerik fest, der du kan være med å lære, lage og få kulturopplevelser fra hele verden. Festivalen åpnes av ordfører Lene Conradi.

FRI ENTRÉ. Les mer

Janne og Muskat
Torsdag 20. oktober kl. 10.00 og 11.00

I et musehull bor musen Muskat. Det vet ikke Janne. Hun gleder seg til å ha eventyrstund for barna, men hvor i all verden har det blitt av eventyrbøkene hennes? Og hva er det for noe rart som ligger i stolen hennes, det ligner litt på musebæsj …? En leken og morsom forestilling! 

Anbefalt 2–6 år. Les mer / billetter

Liv i mor
Søndag 6. november kl. 13.00 og 14.00
Mandag 7. november kl. 10.00 og 11.00

En sanselig, morsom og poetisk forestilling for barn om livets første mirakel. I forestillingen «Liv i mor» inviteres vi inn i et magisk univers. Et univers fylt med myke og merkelige former. Og det er her, på innsiden av mammas voksende mage, at nysgjerrige Liv skal vokse og vokse og vokse. 

Anbefalt 2–6 år. Les mer / billetter

Den kulturelle barnevogna: Shaun Bartlett
Fredag 11. november kl. 12.00

Velkommen til en matiné med et utvalg låter fra Shaun Bartletts diskografi, fremført solo og med plenty av sjel. Hans ferskeste album «Roots and Veins» er en sjuspors reise i et univers som spinner rundt noen av livets harde realiteter, fortalt med en stemme som mykner til det hele.

Les mer / billetter

Brageteatret: «Askepott»
Søndag 13. november kl. 13.00

Når Brageteatret inviterer til familieforestilling blir det prinser, fine kjoler, gode hjelpere, grusomme søstre, for trange sko og en stor dæsj fargesprakende magi! Så kjære eventyrere, store som små, pynt dere til ball og bli med Askepott på ferden mot slottet!

Anbefalt fra 5 år. Les mer / billetter

NRK Supers julemagi
Fredag 16. desember kl. 17.30

Etter stor suksess i 2021, legger NRK Super nok en gang ut på turné med juleshowet «NRK Supers julemagi» – og 16. desember kommer de til Asker kulturhus! Her setter Margrethe og Selma hele familien i julestemning! Med hjelp av Fantorangen, en musiker og dansere byr de på humor, sang og dans, samt en «magisk» julekalender. 

Anbefalt fra 5 år. Les mer / billetter

--

Husk også:

«Peter & Ulven» – Asker Kammermusikkfestivals familieforestilling
Søndag 30. oktober kl. 14.00

Asker KammerMusikkFestivals familieforestilling er klassikeren «Peter og ulven». I samarbeid med Asker kulturskole – dans setter AKMF opp Peter og ulven med stort orkester bestående av profesjonelle musikere med tilknytning til Asker og skuespiller Pia Borgli forteller.

Les mer / billetter

Samarbeidspartnere