Hopp til hovedinnhold

Alexis Ffrench (UK)

Sted: Multisalen
Pris: 285,00
Kjøp billett

Alexis Ffrench – den innovative og sjangersprengende britiske stjernepianisten – gjør en eksklusiv norgeskonsert i Asker kulturhus.

Få har oppnådd like mye som Ffrench når det gjelder å bygge bro mellom klassisk musikk og pop. Med formidabel allsidighet beveger han seg lekende lett mellom ulike sjangre og får klassisk musikk til å klinge som pop, og pop til å fremstå som klassisk musikk. Med sin raffinerte klassiske pianoteknikk og følelse for soul og pop, har han blitt en unik skikkelse i musikkverdenen, som nekter å bli avgrenset av sjanger, tidsepoke eller forventninger om hva slags musiker han burde være.

Hans utmerkelser taler for seg selv, med nesten én milliard avspillinger av sine låter, opptreden ved kongens kroning i 2023 og headlinerkonsert i Royal Albert Hall. Hans evne til å forstå både det moderne og det tradisjonelle har også gjort ham til en ettertraktet komponist også innen film og mote.

Alexis Ffrench skyr heller ikke de tunge og komplekse temaene i sin musikk. Han formidler livet i sin helhet – fra sublim melankoli til det evige menneskelige håpet som aldri slukner. Hans nye album «Classical Soul Volume One» kommer 20. september, og trekker på flimrende inntrykk av minner i Fffrenchs sinn.

– Dette albumet er ikke bare min historie, men historien om min far, mine barn, og historiene vi bærer på tvers av generasjoner, sier han selv.

Albumet er delvis spilt inn i Brad Pitts fantastiske Miraval Studios, og minner om klassiske hip-hop mixtapes, der FFrench bruker små biter av soul-anthems – som «Ain’t No Sunshine» og «A Change Is Gonna Come» – som palettrensere gjennom hele albumet, og trekker deg inn i halvt erindrede øyeblikk fra pianistens barndom.

Store deler av albumet ble skrevet midt i den skotske villmarkens skjønnhet, og Ffrench sier selv at naturen er hans musikk for sjelen.

– Jeg har til tider slitt med å føle at verden beveger seg for fort, noe som ikke er gunstig for den typen musikk jeg skriver. Å være alene – enten i naturen eller ved pianoet – er mine måter å forsøke å stanse tiden på, forsøke å gripe den og bremse den ned, fortelle han.


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere