Hopp til hovedinnhold

Bente Børsum – «Et tysk liv»

Sted: Multisalen
Pris: fra 0
Kjøp billett

Bentes storsuksess med «Min forestilling om mor» som handlet om hennes mor i motstandsbevegelsen under andre verdenskrig, er spilt over 300 ganger i hele landet. Nå er hun klar med en ny sterk historie.

I «Et tysk liv» gestalter hun den 102 år gamle Brünhilde Pomsel som påstår å alltid ha vært et u-politisk menneske hele livet. Likevel kom hun til å arbeide med en av historiens verste kriminelle, som stenograf for propagandaministeriets Joseph Goebbels, men hevder at hun ikke visste noe om det som foregikk og at det tyske folk ble villedet.

Dramatikeren Christopher Hampton som har dramatisert samtalen til en monolog sier: «Jeg aner ikke i hvilken grad hun forteller sannheten, og det var denne tvetydigheten som tiltalte meg.» Var dette den totale likegyldigheten? Eller mangel på å se sin samtid mens den skjer, eller bare og først i ettertid? «Knapt mulig å tro på at hun ikke visste noe om den endelige løsningen som det ble kalt.» 

Gjennom hennes ekstraordinære biografi og personlige reise inn i fortiden, stilles publikum det urovekkende, tidløse spørsmålet: Hvordan ville jeg ha handlet? Hvor pålitelig egentlig er mitt eget personlige kompass?

 ---

Skuespiller : Bente Børsum
Regi: Trond Lie
Manus: Christopher Hampton

A GERMAN LIFE by Christopher Hampton
drawn from the life and testimony of Brunhilde Pomsel

Basert på dokumentarfilmen A German Life av Christian Krönes, Olaf Müller, Roland Schrotthofer og Florian Weigensamer.
Blackbox Film & Media Productions 
Teaterforlag: Nordiska ApS - www.nordiska.dk


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere