Hopp til hovedinnhold

Current 93

Sted: Teatersalen
Pris: 450,00
Kjøp billett
Få billetter igjen

40 år etter at de albumdebuterte gjør det engelske, legendariske kultbandet Current 93 4. oktober en sjelden og eksklusiv konsert i Asker kulturhus.

– Det er utrolig stas at bandet vil tilbake til oss i Asker på en meget begrenset Skandinavia-turné, sier en svært fornøyd produsent Frode Bjørnstad.

Bandet har spilt i Norge kun én gang før, da Bjørnstad booket dem til samme sted for fem år siden. Den gangen gjorde de også noen meget eksklusive og intime konserter i unike omgivelser i Emanuel Vigelands mausoleum. På årets turné besøker de også Stockholm og Espoo i Finland.

Current 93 ble grunnlagt i 1982 av David Tibet, som siden også har vært bandets eneste faste medlem. Andre hyppige bidragsytere er Steven Stapleton fra Nurse with Wound, Michael Cashmore, Douglas P. fra Death In June og Steve Ignorant fra Crass. Opp gjennom årene har de også samarbeidet med stjerner som Nick Cave, Anohni, Tony McPhee, Björk og Rickie Lee Jones.

Musikalsk har bandet beveget fra et dystert og industrielt uttrykk med elektronikk, tapeloops og synther, til et mer akustisk og vakkert, drømmende uttrykk, gjerne omtalt som «apokalyptisk folk». Tibets tekster dreier seg rundt temaer som døden, Kristus, mystikk, Aleister Crowley, tibetansk buddhisme, gnostisisme, runer og en rekke okkulte forestillinger.


Gi en opplevelse i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere